Akü Çeşitleri ve Kullanım Alanları Nelerdir?

Günümüzde yaygın kullanıma sahip olan kurşun asit aküler, temelde sulu ve kuru akü olarak ikiye ayrılır. İçinde serbestçe dolaşan ve elektrolit adı verilen akışkan sıvı bulunan sulu tip aküler, çoğunlukla araba aküsü olarak bilinir. Bununla birlikte farklı yapılarda üretilerek sabit tesislerde kullanılan stasyoner aküler ve istif makinelerinde kullanılan traksiyoner aküler de sulu tip aküler kapsamındadır. Yine otomotiv sektöründe ve birçok diğer sektörde yaygın kullanılan VRLA Aküler de kuru tip olarak tanınır.


ADRESE TESLİM AKÜ ve YERİNDE MONTAJ HİZMETİ

ŞİMDİ ARAYIN! MOBİL EKİBİMİZ AKÜNÜZÜ GETİRSİN

EAS Akü, Varta Akü, Bosch Akü, İnci Akü, Mutlu Akü, Çelik Akü, Yiğit Akü, Erdil Akü, Powercell Akü, Ucuz Uygun Aküler

Fiyatlarımız Marka ve Modele göre değişmektedir.

Güncel Fiyat ve Bilgi için Lütfen bizi arayın

0532 424 05 85 | 0222 246 01 01

WHATSAPP DESTEK


SFB Aküler ve Kullanım Alanları

Sulu aküler arasında en yaygın olanların başında, Türkçe açılımı başlatma, ışıklandırma ve ateşleme anlamına gelen SLI Aküler gelir. SLI Aküler iç yapıları aynı olmakla birlikte tamamen kapalı ya da açılabilir buşonlu olarak iki tipte üretilir. Mutlu Akü, SLI Akülerini üstün özellikli sulu tip SFB teknolojisi adıyla üretir. Bu akülerden SFB Japon Tip Akü olarak adlandırılanlar, Asya kökenli ve Start-Stop özelliğine sahip olmayan araçlarda kullanılır. SFB Avrupa Tip Akü ise Avrupa kökenli ve yine Start-Stop özelliği olmayan araçlarda kullanılır. SFB Aküler, standart sulu akülere göre yüzde 25’e kadar daha yüksek performans sunar. Mutlu Akü’nün SFB teknolojisine sahip aküleri, değişen enerji ihtiyaçlarını karşılamak için geliştirilmiştir. Yüksek  donanımlı araçlarda kullanıma uygun, uzun kullanım süresi ve üstün performans sağlayan akülerdir. Taksi aküsü olarak pazara sunulan Mutlu SFB Taksi aküleri ise, her gün uzun saatler boyunca trafikte kalan taksilerin ihtiyacı olan elektrik enerjisini karşılar. 

EFB Aküler ve Kullanım Alanları

Açılımı “geliştirilmiş sulu akü” olan yüksek performanslı EFB Aküler, Start-Stop özelliğine sahip araçların ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini sağlar. Hızlı şarj alabilen EFB Aküler, alternatör tarafından sık sık şarja ihtiyaç duymaz. Dolayısıyla EFB Aküler, alternatör üzerindeki yükü alarak performansı artırmaya yardımcı olur. Yüksek marş basım gücü sağlayan EFB Aküler, uzun ömürlü ve yüksek sıcaklıklara dayanıklı yapıdadır. Mutlu Akü’nün EFB Akü ailesi ise geliştirilmiş iç yapısı ile dayanıklılık, yüksek çevrim ömrüyle de uzun süreli kullanım sağlar. 

Agm Aküler ve Kullanım Alanları

Kuru tip akü sınıfında olan AGM Aküler, emdirilmiş cam elyaf teknolojisine sahiptir. AGM Aküler; fren enerjisinin geri kazanımı (rejeneratif frenleme) özelliğine sahip Start-Stop teknolojili yeni nesil otomobillerde kullanılır. Bu tip araçlarda fren enerjisi, elektrik enerjisine çevrilir ve ardından AGM Aküde depolanır. Yani akü, alternatörden bağımsız olarak da şarj olmasıyla avantaj sağlar. Çabuk şarj edilen AGM Aküler, ortalama %80 deşarj derinliğine sahiptir. Standart kurşun asit akülere göre 3 kat daha uzun çevrim ömrüne sahip AGM Akülerde sülfatlaşma olmaz. AGM Aküler, düşük sıcaklıklarda yüksek verimlilik sunarak uzun süreli kullanılabilir. Mutlu Akü ürün yelpazesinde bulunan AGM Aküler; emisyon salımı ve yakıt tüketimi azaltılan Start-Stop teknolojili araçların yoğun enerji ihtiyacını karşılar. Mutlu Akü AGM Akülerin aynı zamanda askeri araçlara yönelik versiyonu da pazara sunulur.

JEL Aküler ve Kullanım Alanları

JEL Aküler, içinde sıvı halde elektrolit bulunmayan yapısıyla kuru akü sınıfındadır ve içerisindeki elektrolit jel formundadır. Şarj-deşarj çevriminin yüksek olmasıyla bilinen JEL Aküler, sulu akülere kıyasla daha fazla kullanım ömrü sunar. Bakım gerektirmeyen yapısı ve yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklı oluşu, JEL Akülerin avantajları arasındadır. JEL Akü nerelerde kullanılır diye bakıldığında ise geniş bir yelpazeyle karşılaşılır. Enerji depolama çözümleri, akülü tekerlekli sandalyeler, el cihazları ve otomat makinelerinde yaygın olarak kullanılır. Denizcilikte tekne aküsü olarak da kullanılan JEL Aküler; sıvı barındırmamasıyla deniz koşullarında güvenlidir. Yüksek deşarj/şarj döngüleri ve bu döngüler sırasında içeriğindeki kimyasalın zarar görmemesi sayesinde, güneş enerjisi sistemlerinde de kullanılır. JEL Aküler; uzun ömrü, titreşimlere dayanıklı yapısı ve sızdırmazlığıyla karavanlarda da sıklıkla tercih edilir ve karavan aküsü olarak kullanılır. Mutlu Akü’nün ürettiği JEL Akü ise; uzun çevrim ömrü, derin deşarj kapasitesi, yüksek titreşim dayanımı, özel basınç kontrol valfli (VRLA) kapak sistemi gibi özellikleriyle tercih sebebidir. 

Ağır ve Süper Ağır Hizmet Tipi Aküler ve Kullanım Alanları

Kamyon ve otobüs gibi ağır ticari araçlarda kullanılan aküler, binek otomobillerdekilere göre farklılık gösterir. Kamyon aküsü, tır aküsü ve otobüs aküsü gibi ağır vasıta araçlarına yönelik ürünler, 12V 250Ah’e kadar kapasite değerlerine sahip olabilir. Ticari araçların elektriksel ihtiyaçlarına en uygun akünün seçilebilmesi için, araç üreticisi tarafından belirtilen kapasitedeki akü dikkate alınmalıdır. Mutlu Akü ticari araçlar ürün yelpazesinde otobüs, kamyon, iş makineleri traktör gibi araçlara yönelik geliştirilmiş; Ağır ve Süper Ağır Hizmet Tipi, yüksek performanslı aküler yer alır. SFB teknolojisiyle üretilen bu aküler, kendi içlerinde Seri 1, Seri 2 ve Seri 3 olarak üçe ayrılır. Bakım gerektirmeyen yapıları, uzun çevrim ömürleri, yüksek titreşim dayanımları ve üstün güvenlik özellikleriyle ticari araç kullanıcılarına avantaj sağlar.